Ajankohtaista

Onnistunut korjaushanke loppusuoralla

Onnistuneen korjaushankkeen askelmerkit!

Rakennusinsinööri

Nimitysuutisia

Nimitysuutisia! Erja Hentinen on aloittanut 1.3.2024 lukien Rakennuttajatoimisto Corro Oy:n palveluksessa. Erja on koulutukseltaan rakennusinsinööri (AMK) sekä pitkän linjan pintakäsittelyn ammattilainen ja maalarimestari.  Erja tulee toimimaan yrityksessämme rakennesuunnittelu, projektinjohto, rakennuttamis- ja valvontatehtävissä.

Työharjoittelua Corro Oy:ssä

Metropolia Ammattikorkeakoulun rakennusmestariopiskelija Malsor Kuka suoritti opintoihin liittyviä työharjoitteluita Rakennuttajatoimisto Corro Oy:ssä viimeisen kuukauden ajan. Malsorin vapaa sana viimeisestä kuukaudesta ” Suuret kiitokset mahdollisuudesta olla työharjoittelussa yrityksessänne Corrossa. Tämä kokemus oli erittäin opettavainen ja olen oppinut paljon uutta korjausrakentamisesta. Saamani tieto ja kokemus ovat arvokkaita ja tuovat varmasti positiivisia vaikutuksia tulevaisuuteeni” Työharjoittelun viimeisenä hommana kasasimme

Julkisivun peruskorjaus Helsingissä

-50 luvulla rakennetun suuren taloyhtiön julkisivut ovat valmistumassa Munkkivuoressa. Korjaushankkeessa toimimme projektinjohdossa ja rakennusteknisten töiden valvojana sekä päävalvojana

Vesikaton kuntotutkimus

Vesikaton kuntoarvio tai kuntotutkimus on suositeltavaa teettää nyt, eikä syksyllä. Tänä keväänä kymmenien vesikaton kuntotutkimusten sumaa puretaan, johtuen talven pitkästä, lumirikkaasta ajanjaksosta.

Mikä pinnoite vesikatolle?

Mietityttääkö mikä maali soveltuu millekin katetyypille? Nyt on viimeisiä hetkiä vaikuttaa tulevan ulkomaalauskauden projekteihin. Toiset valinnat voivat jopa lyhentää katteen odotettua käyttöikää, toiset pidentää sitä.

Rakenneavaus

Vesikaton kuntotutkimuksen yhteydessä tehty rakenneavaus tasakatolle, jonka vedeneristeenä toimii kumibitumikermi, eli ns. huopakatto. Kuntotutkimus tehdään usein tarveselvitysvaiheessa, kuntoarvion pohjalta. Kuntotutkimuksen yhteydessä tehdyssä rakenneavauksessa selviää mm. vastaako rakenne olemassa olevia piirustuksia. Rakenneavauksen yhteydessä on mys mahdollisuus ottaa haitta-ainenäytteet asbesti- ja haitta-ainekartoitusta varten.

Sisäpiiritieto: Rakennuttajatoimisto Corron omistuspohja laajeni perustajaosakkaiden Korkala Kai ja Rojo Ismo myydessä osakkeitaan Pasi Taposelle. Osakkaat yhdessä omistavat kukin noin kolmanneksen yrityksestä. Kauppahintaa ei julkistettu.

Henkilöstömäärä kasvoi!

Rakennuttajatoimisto Corron ja Pasi Taponen ovat allekirjoittaneet työsopimuksen. Pasi on tuleva rakennusinsinööri, joka on toiminut mm. isännöitsijänä. Pasi aloitti työskentelyn välittömästi vuoden alussa.

Julkisivusaneeraus

Uusi pääkonttorimme!

Pääkonttorimme muuttaa keväällä 2019 tapahtumien keskipisteeseen, Helsingin Kallioon, osoitteeseen Franzéninkatu 5 E 2-3. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme huhtikuusta alkaen! Vanha pääkonttorimme Helsingin Kumpulassa lakkaa olemasta pääkonttorinamme maaliskuussa, palveltuaan ennen sitä,kiitettävästi lähes kolme vuotta.

Moni joutuu taloyhtiössä asuessaan tilanteeseen, jossa on hiljattain tehnyt vaikkapa kylpyhuoneremontin ja kaikki uhkaa mennä uusiksi taloyhtiön putkiremontin vuoksi. ”Osakkaat tekevät paljon remontteja ja yllättävän usein nämä voidaan joko osin tai kokonaan hyödyntää osana yhtiön urakkaa. Tähän liittyvät hyvittämisen käytännöt ovat kuitenkin olleet hukassa eikä lainsäädännöstä tai aiemmasta oikeuskirjallisuudesta ole ollut asian suhteen erityistä apua”,

TOP