Ajankohtaista

Vesikaton kuntotutkimus

Vesikaton kuntoarvio tai kuntotutkimus on suositeltavaa teettää nyt, eikä syksyllä. Tänä keväänä kymmenien vesikaton kuntotutkimusten sumaa puretaan, johtuen talven pitkästä, lumirikkaasta ajanjaksosta.

Mikä pinnoite vesikatolle?

Mietityttääkö mikä maali soveltuu millekin katetyypille? Nyt on viimeisiä hetkiä vaikuttaa tulevan ulkomaalauskauden projekteihin. Toiset valinnat voivat jopa lyhentää katteen odotettua käyttöikää, toiset pidentää sitä.

Rakenneavaus

Vesikaton kuntotutkimuksen yhteydessä tehty rakenneavaus tasakatolle, jonka vedeneristeenä toimii kumibitumikermi, eli ns. huopakatto. Kuntotutkimus tehdään usein tarveselvitysvaiheessa, kuntoarvion pohjalta. Kuntotutkimuksen yhteydessä tehdyssä rakenneavauksessa selviää mm. vastaako rakenne olemassa olevia piirustuksia. Rakenneavauksen yhteydessä on mys mahdollisuus ottaa haitta-ainenäytteet asbesti- ja haitta-ainekartoitusta varten.

Sisäpiiritieto: Rakennuttajatoimisto Corron omistuspohja laajeni perustajaosakkaiden Korkala Kai ja Rojo Ismo myydessä osakkeitaan Pasi Taposelle. Osakkaat yhdessä omistavat kukin noin kolmanneksen yrityksestä. Kauppahintaa ei julkistettu.

Henkilöstömäärä kasvoi!

Rakennuttajatoimisto Corron ja Pasi Taponen ovat allekirjoittaneet työsopimuksen. Pasi on tuleva rakennusinsinööri, joka on toiminut mm. isännöitsijänä. Pasi aloitti työskentelyn välittömästi vuoden alussa.

Julkisivusaneeraus

Uusi pääkonttorimme!

Pääkonttorimme muuttaa keväällä 2019 tapahtumien keskipisteeseen, Helsingin Kallioon, osoitteeseen Franzéninkatu 5 E 2-3. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme huhtikuusta alkaen! Vanha pääkonttorimme Helsingin Kumpulassa lakkaa olemasta pääkonttorinamme maaliskuussa, palveltuaan ennen sitä,kiitettävästi lähes kolme vuotta.

Moni joutuu taloyhtiössä asuessaan tilanteeseen, jossa on hiljattain tehnyt vaikkapa kylpyhuoneremontin ja kaikki uhkaa mennä uusiksi taloyhtiön putkiremontin vuoksi. ”Osakkaat tekevät paljon remontteja ja yllättävän usein nämä voidaan joko osin tai kokonaan hyödyntää osana yhtiön urakkaa. Tähän liittyvät hyvittämisen käytännöt ovat kuitenkin olleet hukassa eikä lainsäädännöstä tai aiemmasta oikeuskirjallisuudesta ole ollut asian suhteen erityistä apua”,

  RT:n pääekonomisti Sami Pakarinen osoittaa, että rakennusalan työtekijöitä koskeva myytti ei pidäkään paikkaansa. Työntekijöiden ja avoimien työpaikkojen kohtaaminen on Suomessa ongelma. Yllättäen työnhakija ja avoin työpaikka kohtaavat toisensa rakennusalalla muita päätoimialoja paremmin. Avoimien työpaikkojen lisääntyminen alentaakin tehokkaasti rakentamisen työttömyyttä. Tulos nousi esiin, kun Rakennusteollisuus RT:n pääekonomisti Sami Pakarinen keksi tarkastella kohtaanto-ongelmaa toimialakohtaisesti. ”Kun rakennusalalle

Kolmikerrosrappaus

Työvoimapulasta kärsivien ammattien määrä on lisääntynyt keväästä ja vuoden takaisesta. Listan kärjessä on edelleen yhä enemmän myös rakennusalan ammatteja. Eniten Suomessa pulaa on ylilääkäreistä ja erikoislääkäreistä. Listan kakkosena tulevat rakennusalan työnjohtajat. Rakennusinsinöörit ovat neljäntenä. Eniten pulaa listalla 13. ja 14. sijat menevät betonirakentajille ja raudoittajille sekä muille rakennustyöntekijöille. Samaan aikaan kuitenkin työvoimapulassa ja työvoiman tarjonnassa

TOP